– Viborg er favoritter, mener Herning-Ikast-profil

Efter det seneste semifinalenederlag hvor Herning-Ikast blev jævnet med jorden i Viborg Stadionhal må det være de grønblusede midtjyder, der påtager sig favoritværdigheden i tirsdagens altafgørende semifinale, mener Simone Petersen.

Nu skal det afgøres. Der er ingen vej udenom. Efter én sejr til hver skal semifinaledysten mellem de evige rivaler, Herning-Ikast og Viborg HK, ud i den tredje, altafgørende og helt sikkert nervepirrende dyst.

Men det er panden en anelse mod muren for Herning-Ikast, der kommer fra den seneste kamp med en syngende 10-måls lussing i bagagen. Det får også Simone Petersen til at kaste favoritværdigheden over på det gæstende Viborg-hold.

– Det er svært at sige. Men ovenpå den seneste kamp så lad os da ligge favoritten over på Viborg, siger Simone Petersen til HBOLD.dk.

– Vi ved, det bliver på marginalerne til sidst. En kamp er lang. Vi ved, at kan vi være med langt henne ad vejen til minut 50, og kampen stadig er tæt, så har vi gode chancer. Det formåede vi ikke at gøre i kamp to.

Viborg kan godt tage sig af favoritrollen, mener Kristina Jørgensen. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA. 

– Vi skal hanke op i os selv og komme med mere energi. Det blev vi ret hurtige klar på.

Adrenalinen havde knapt lagt sig ovenpå lørdagens lussing, før Herning-Ikast-teamet blev enige om at tyre kampen i skraldespanden – hurtigst muligt.

Læs mere:  Aalborg Håndbold - Bjerringbro/Silkeborg i tal

Søndag stod på fridag, mens tropperne samles igen senere mandag til den mentale og taktiske forberedelse til tirsdagen.

– Jeg synes, vi har en god fornemmelse. Vi er vant til at spille tætte kampe mod Viborg. Vi ved, det bliver en hård kamp igen med masser af intensitet. Det skulle gerne give lidt ekstra energi at spille på hjemmebane.

– 18 mål er ikke nok mod Viborg. Det er ikke ofte, man vinder en kamp, når man laver så få mål. Vi søgte for meget ind over midten i stedet for at brede det ud og udfordre dem omkring ydersiderne.

– Kampen skulle hurtigt ud af systemet. De sad på os i den kamp. Tingene fungerede ikke. I første kamp holdt vi hovederne kolde til sidst, og det tager vi med. Vi følte os ikke stresset, for vi var i stand til at vende og vinde, selvom Viborg ofte var foran med tre mål, slutter Simone Petersen.

Tredje og sidste akt fløjtes op klokken 20.30 i Ikast.

Vinderen møder Odense Håndbold i DM-finaleserien, som starter med første kamp på lørdag.


hbold.dk