Efter kønsskifte gør svensk profil comeback i herrehåndbold

28-årige Loui Sand vender tilbage til håndboldbanen efter sit kønsskifte. Nu repræsenterer han ikke længere det svenske kvindelandshold, men tager indpas på herresiden for Kärra, der spiller i Sveriges bedste række.

I perioden 2011 og frem til 2019 var det med navnet, Louise Sand, at den svenske profil spillede i kvindehåndbolden – blandt andet for IK Sävehof, Brest og Flurey, samt det svenske kvindelandshold, for hvilket han spillede mere end 100 landskampe.

Nu er det i herrehåndbolden at Loui Sand gør comeback. I fredags var han tilbage på håndboldbanen for første gang, efter at han i 2019 indstillede karrieren for at begynde sit kønsskifte fra kvinde til mand. Om sit comeback fortæller han, at det var fantastisk, og at det føltes rigtigt på alle måder.

Loui Sand har endnu sin første kamp efter sit comeback til gode.

 

 

Læs mere:  Jonas Porup: Den største forskel er fysisk

hbold.dk