Sophia Snogdal: Aarhus United kulturen er helt speciel

Aarhus Uniteds unge talentfulde venstrefløj Sophia Snogdal har udviklet sig gevaldigt i de seneste par sæsoner. Sophia fortæller til Hbold.dk at hun har et godt samarbejde med hendes makker June Bøttger og at hun lærer meget af June, både håndboldmæssigt og mentalt. Sophia har valgt at forlænge sin aftale med Aarhus United, hvilket vi fik en snak med hende om.

Aarhus Uniteds håndboldkvinder startede slutspillet flot ud med at vinde over Odense Håndbold i Stadionhallen. Dernæst fik de en lussing af de helt store af Viborg HK, der vandt opgøret med 30-15 over Aarhus United. Dermed må det konstateres, at Sophia Snogdal og resten af Aarhus United kvinderne har fået en blandet start på slutspillet.

Vi fangede Sophia til en snak om hendes kontraktforlængelse med Aarhus United, samt for at høre, hvordan hun har det med holdet, Aarhus som by og hvordan dette spillede ind i hendes forlængelse af kontrakten.

Sophia udtalte til hendes kontraktforlængelse med Aarhus United således, “Hovedsageligt er der tre faktorer, der spillede en afgørende rolle (I kontraktforlængelsen red.): Min håndboldmæssige udvikling, Aarhus United som helhed og livet ved siden af håndbolden”. Sophia Snogdal uddybede at hun har et fantastisk makkerskab med June Bøttger, samt at livet i Aarhus med familien og fantastiske holdkammerater er vigtigt for hende. Sophia planlægger desuden at starte på jurastudiet i Aarhus.

Læs mere:  Skrækskade fik holdkammerat til at bryde sammen

Efterfølgende gik vi lidt ind i, hvordan Sophia synes hun har udviklet sit spil i Aarhus United. Til dette svarede hun, “Der hvor mit fokus hovedsageligt ligger lige nu er min hurtighed og eksplosivitet. Jeg synes specielt, at jeg kan bygge på, når det kommer til mit kontraspil samt min acceleration ind i bolden”.

Til slut i interviewet kom vi også ind på Aarhus Uniteds chancer i slutspillet. Til dette svarede Sophia Snogdal, ”Vi har et klart mål om at bevise vores værd i slutspillet. Vi ønsker at have en indflydelse samt vise, at vi kan drille selv de bedste hold”. Aarhus United har allerede drillet Odense Håndbold, og så må vi se om de kan drille flere af de store hold videre hen i slutspillet.

Alt i alt har det været fornuftigt for Sophia at blive i Aarhus United. Som hun selv siger har hun allerede lært meget af at spille i ligaen ved siden af hendes dygtige medspillere. Samtidig har hun også brug for at udvikle sit spil mere. Aarhus United er det bedste sted for hende pt at kunne udvikle sit spil yderligere samtidig med, at livet ved siden af håndbolden bliver holdt ved lige.

 


hbold.dk