Kasper Christensen

Lemvig-Thyborøn væk fra sidstepladsen med sejr

Gårsdagens opgør i HTH ligaen mellem Lemvig-Thyborøn Håndbold og TMS Ringsted endte med en sejr til hjemmeholdet på 27-23. Et opgør der i 1.halvleg bar præg af kampens betydning og hvor spillet på banen ikke var det kønneste fra begge mandskaber.

Der var vigtige point på spil i bund braget mellem Lemvig og TMS Ringsted. Vinderen af kampen står ihvertfald med gode kort på hånden til at undgå den direkte nedrykning når de 4 resterende runder af HTH ligaen er færdigspillet.

Det var en intens kamp mellem de 2 mandskaber, hvor ingen af holdene rigtig spillede kønt håndbold. Det var mere fight end det var kvalitet i store dele af kampen og hvor jeg tror at kampens betydning overskyggede spillede på banen og sad i hovederne på mange af spillerne.

1.halvleg

TMS Ringsted kom bedst fra start i kampen og kom også foran 0-2 efter kort tid. Det var et Lemvig mandskab der lige skulle finde rytmen og havde et skud forbi mål og på stolpen i starten af kampen. Det var dog ikke fordi TMS spillede fejlfrit. De kunne også lave fejl og det var i det hele taget lidt en nervøs start fra begge mandskaber. Begge mandskaber spillede sig egentlig til nemme chancer, men manglede lidt den sidste skarphed i at sætte bolden i kassen. Skud forbi og skud på stolpe leverede begge mandskaber de første 10 minutter af kampen.

Der var i det hele taget lidt længere mellem scoringer fra begge mandskaber de første 20 minutter. Der kunne snildt gå 1-2-3 minutter før næste scoring i kampen kom og efter 20 minutter stod der også kun 7-8 på måltavlen i udeholdets favør.

Til halvleg var det stadig helt lige mellem de 2 mandskaber, 13-13.

2.halvleg

2. halvleg startede lidt lige som første. Begge mandskaber brændte en del og både Frank Mikkelsen og Ronnie Nicolaisen i begge mål tog fint fra i kassen. De 2 hold fulgtes også tæt og skiftede til at score og bringe sig foran i kampen. Det var dog som om at Lemvig med 10 minutter igen spillede en smule mere frit end TMS og det lignede et Lemvig hold der begyndte at få momentum og kunne knække kampen. Med 10 minutter igen kunne Lemvigs Pelle Schilling bringe hjemmeholdet foran med 20-18 hvilket indtil videre var en stor føring i kampen. TMS Morten Jensen havde endnu et skud på stolpen minuttet efter og det gav hjemmeholdet muligheden for at bringe sig foran med 3 og den chance greb Mark Nikolajsen og skabte en føring på 21-18 til hjemmeholdet med blot 8 minutter igen. Herfra fik Lemvig fat og sad på kampen resten af tiden. De havde lettere ved at komme til scoringer end TMS og med 4 minutter igen bragte Lemvigs Jonas Langerhuus hjemmeholdet på sejrskurs med en scoring til 24-20 og en egentlig afgørelse på kampen. Det forspring formåede TMS ikke at indhente de sidste minutter og med præcis samme antal mål på måltavlen som i den omvendte kamp, kunne Lemvig gå fra kampen med en 27-23 sejr og 2 meget vigtige point på kontoen.

Sejren til Lemvig betyder at de rykker en plads op i tabellen og væk fra den sidste plads som giver direkte nedrykning til 1.division. Der er dog kun 1 point der adskiller dem og så TMS Ringsted på sidstepladsen inden de sidste 4 kampe. Det ligner en direkte nedrykning til TMS Ringsted, men hvis jeg var Lemvig ville jeg ikke være for sikker endnu. TMS Ringsted har tidligere vist i denne sæson at de kan lave overraskelsen og tage point hist og her.

Lemvig har Skanderborg, TTH, Fredericia og KIF Kolding tilbage på programmet, mens TMS skal møde TTH, KIF Kolding, Aalborg og Ribe-Esbjerg. Det kræver altså en overraskelse og minimum 2 point i én af de sidste kampe for TMS og samtidig skal de håbe på at Lemvigh ikke høster flere point. TMS skal ende med flere point end Lemvig, da Lemvig er bedst indbyrdes med 2 sejr.

Kampens topscorer blev Lemvigs Mark Nikolajsen med 6 mål på 8 forsøg, mens de 2 keepere Ronnie Nicolaisen og Frank Mikkelsen endte med redningsprocent på hhv. 30% (9/30) og 44% (8/18).