Nikolaj Jensen

Topscorer revser Nordsjælland-indstilling i topkamp: -Vi mangler attitude og hårdhed

Det gjorde rigtig ondt på 10-målsskytten Mathias Møller at konstatere, at Nordsjælland Håndbold simpelthen manglede attitude og hårdhed i fredagens 33-34-nederlag i topkampen mod Skive.

Der var mange elementer, der med Nordsjælland-briller ikke var, som de skulle være fredag aften på hjemmebane.

Forsvaret var som en hullet si, attituden udeblev ligesom hårdheden og så rendte Skive fra topkampen med en vigtig og uventet sejr, der udligner topstriden.

Nordsjælland-profil Mathias Møller var selvsagt skuffet som bare pokker i minutterne efter nederlagets kendsgerning, men anerkendte samtidig også, at de gæstende skibonitter fortjent var bedre på dagen.

-Selvfølgelig er man ærgerlig. Set over to gange 30 minutter var det en fortjent sejr til Skive. De havde alt for nemt ved at lave mål og skyde os ned i midten. Vi fandt aldrig helt det rigtige modsvar. De var bare skarpere end os, siger Mathias Møller slukøret til HBOLD.dk og sætter ord på, hvad holdet manglede i den vigtige topkamp:

-Attitude og hårdhed. Det er vores hjemmebane. Vi lå nummer ét inden kampen. Det kunne man slet ikke se. Vi kom slet ikke med den attitude, som der skal til. På trods af stor opbakning efter de regler, der nu er, var det ikke frygtindgydende for Skive at komme her. Det er jeg meget ærgerlig over, uddyber han.

Hvad gør man for, at tilsvarende det ikke sker i næste kamp?

-Vi skal kigge hinanden i øjnene, og så er vi allesammen enige om, at det ikke var godt nok. Der resterer heldigvis stadig 16 kampe i sæsonen. Der er lagt op til et brag af en sæson. Vi skal også passe på med at hænge os alt for meget i det. Jeg tror ikke, der var nogen, der havde regnet med, at vi skulle stå med 26 sejre.

Nederlaget mod Skive bar præg af en decideret dårlig forsvarspræstation, hvor Skive-spillerne ikke blev ramt særlig hårdt eller effektivt.

Det viser de 34 indkasserede mål vist tydeligt.

-Vi får nærmest kun én udvisning … Det er en indikator på, at vores forsvarsspil slet ikke var hårdt nok. Det var for nemt at fise rundt på 8-9 meter og spille til deres dygtige strege eller skyde den i kassen. Vi havde slet ikke den hårdhed, der skulle til for at matche den fysik, de kom med.

-De laver 20 mål i første halvleg. Det må aldrig, aldrig nogensinde ske. Vi prøver at gå i 5:1 for at få taget skuddene fra midten, men så får vi en anden udfordring med deres streg, der får mere rum at arbejde på. Det er ikke godt nok.

Hvor ondt gør det her nederlag?

-Det gør selvfølgelig ondt. Vi havde stået i en god situation med en sejr. Men jeg er sikker på, at vi mandag ser frem mod næste kamp og angriber videre, slutter han.

Nordsjælland blev skubbet ned på andenpladsen i 1. division men er altså dårligere indbyrdes med Skive, der altså lige nu er en sejr og ét mål bedre end nordsjællænderne, der skal i kamp igen på fredag mod HEI, Skæring.

Skive til onsdag møde Grindsted på udebane.